Як маринувати імбир: поради і цікаві факти
17.07.2020 0

Як маринувати імбир: поради і цікаві факти

Побут і догляд за будинком
В закладки


Маринований імбир приносить користь організму людини, тому що містить багато корисних компонентів. Серед них триптофан і аспарагін. Правильно замаринувати імбир - ціле мистецтво, навчитися якому може кожна господиня.

Як зробити маринований імбир

Почнемо з класичного рецепту, в якому немає нічого складного.
Інгредієнти:

  • Імбир (корінь) - 220 гр .;
  • Вода - 6-7 ст.л .;
  • Оцет (рисовий) - 250 мл .;
  • Сіль - 1 ст.л .;
  • Цукор - 2-3 ст.л.

Приготування:

  • Насамперед промийте, а потім очистіть імбир;
  • Підготовлений продукт посипте потрібною кількістю солі і залиште каструлі з кришкою настоюватися на ніч (а краще на добу);
  • Коли імбир настоїться, займіться маринадом. Для приготування змішайте оцет, цукор і воду;
  • Залийте корінь маринадом і закрийте кришкою. Надішліть в холодильник (але не в морозилку!) Для настоювання на 7 днів;
  • Готовий імбир дістаньте і наріжте тонкими скибочками. Страва готова.

Завдяки такому тривалому наполяганні, продукт виходить ніжним і пікантним.

Як маринувати імбир в домашніх умовах без рисового оцту

Як маринувати імбир + поради і цікаві факти

При приготуванні маринованого імбиру без додавання рисового оцту, смак виходить трохи іншим. Підійде такий рецепт для тих, хто не любить рисовий оцет. Запасіться наступними інгредієнтами:

  • Оцет - 1 ст.л .;
  • Цукор - 1 ст.л .;
  • Сіль - 1 ч.л .;
  • Корінь імбиру - 250 гр .;
  • Вода - 0.5 л.

Як готувати:

  • Очистіть шкірку імбиру (не зривається, а соскребите чайної або столовою ложкою);
  • Промийте під проточною водою і тонко наріжте;
  • Закип'ятіть 250 мл води і додайте в неї сіль;
  • Залийте підсоленою водою і дайте постояти 5-10 хвилин;
  • Злийте воду;
  • Поставте на вогонь воду, що залишилася і додайте в неї цукор. Залийте продукт гарячої рідиною і залиште до повного охолодження;
  • Коли охолоне, додайте оцет і накрийте посуд кришкою. Поставте в холодне місце на 12-24 години.

Застосування маринованого імбиру

Як маринувати імбир + поради і цікаві факти

Ви вже знаєте способи маринування кореня імбиру в домашніх умовах. Поговоримо про те, де імбир застосовується в кулінарії. Продукт бездоганно підійде до суші, риби або м'яса. До того ж, рецептів цієї страви багато і більшість не складні у виконанні. Люди, які стежать за фігурою, готують салати з цим інгредієнтом.

Якщо хочете зробити чай з імбиром, використовуйте свіжий або сухий корінь, але ні в якому разі не маринований.

Рецепт 1

Як маринувати імбир + поради і цікаві факти

Приготуємо дієтичний салат. Для готування знадобляться наступні продукти:

  • Маринований імбир - 30 гр .;
  • Гриби (шампіньйони) - 45-50 гр .;
  • Помідор (свіжий) - 100 гр .;
  • Оливкова олія - ​​за смаком;
  • Сіль за смаком;
  • Кайенский перець - за смаком.

Цікаво, чому маринований імбир рожевого кольору? У природі зустрічається як рожевий, так і білий вид імбиру. Відрізняються вони кольором суцвіть і формою квіток, а корінь ідентичний. Рожевий відтінок блюдо отримує завдяки оцту. А для додання імбиру яскравості, додають спеціальний харчовий барвник або, вкрай рідко, сік буряка.

Як готувати:

  • Промийте і очистіть від шкірки томат і гриби;
  • Поріжте на середні шматочки;
  • Додайте імбир;
  • Посоліть і поперчіть;
  • Збризніть маслом і перемішайте;
  • Подайте на стіл.

Рецепт 2

Як маринувати імбир + поради і цікаві факти

Ось ще одна варіація на тему салатів, на цей раз більш святкова.
Для приготування потрібно:

  • Ананас консервований - третина банки;
  • Корінь імбиру - 2-3 скибочки;
  • Листя салату - 2-3 шт .;
  • Лимон - 1 шт .;
  • Апельсин - 1 шт .;
  • Помідор черрі - 5-7 шт .;
  • Вершки - за смаком.

Приготування:

  • Апельсин очистіть, приберіть кісточки і плівки, залишивши тільки м'якоть. Поріжте м'якоть на середні шматочки;
  • Поріжте кубиками ананас і додайте до апельсину. До них же відправте порізані на дві частини черрі;
  • Додайте корінь і відправте в холодильник на 40-60 хвилин.

Чи знали ви, що батьківщина цих ласощів - Південно-Східна Азія. Але в наш час імбир росте і в Китаї, Австралії, Індонезії, Індії.

  • Тим часом, зробіть заправку. Для цього змішайте сік лимона і вершки;
  • Промийте листя салату і покладіть на плоске блюдо. Зверху викладіть справжній інгредієнти і залийте соусом;
  • Подавайте на стіл.

Користь і шкода

Як маринувати імбир + поради і цікаві факти

Про корені імбиру відомо багато. Розглянемо детально, які плюси і мінуси імбир може «подарувати» організму людини.

Корисні властивості:

  • Вважається дієвим засобом у профілактиці онкологічних захворювань;
  • Позитивно впливає на серцево-судинну систему організму;
  • Покращує роботу травного тракту;
  • Знищує паразитів в кишечнику, тому його часто подають з суші і ролами);
  • Бореться з нескладними захворюваннями ротової порожнини і освіжає подих;
  • Вгамовує головний біль;

Імбир часто використовую при застуді, так як зміцнює імунітет і сповільнює ріст бактерій в організмі.

  • Підсилює працездатність;
  • Тонізує і додає сили;
  • Позитивно впливає на жіночу і чоловічу репродуктивну систему;
  • Незначно знижує рівень цукру, тому рекомендується людям з цукровим діабетом;
  • Зменшує біль у суглобах і м'язах. Часто використовується в народній медицині для лікування артриту і ревматизму;
  • Завдяки імбиру їжа засвоюється краще і швидше;
  • Знімає напругу і втому, дарує відчуття спокою і впевненості в собі. Чашечка чаю з цією рослиною діє набагато краще, ніж заспокійливий засіб.

Негативні властивості і протипоказання:

Як маринувати імбир + поради і цікаві факти

  • У разі переїдання імбиру, може виникнути діарея і нудота, іноді запаморочення;
  • Не рекомендується жінкам, які годують матусями і людям, що страждають на гастрит або виразку;
  • Не можна вживати людям з хворою печінкою;
  • Людям, які мають проблеми з жовчним міхуром, краще не вживати;
  • При вживанні у великих кількостях, може негативно вплинути на стан здоров'я вагітної жінки. У нормі ж, навпаки, зменшить нудоту і підніме настрій майбутній мамі.

Таємниці маринованого імбиру розкриті. Поділіться новою інформацією з близькими людьми і приготуйте для них блюдо з цим чудовим продуктом. У вас все вийде. Смачного!

Комментарии (0)
Додати коментар
Хрусткі сухарики з часником зробити просто, а є смачно!
У економною господині продукти ніколи не пропадають, тим більше це стосується хліба. Існує безліч геніальних рецептів приготування сухариків, як з черствіючих хліба, так
Домашня піца з шинкою
Домашня піца з шинкою
Домашня піца з шинкою
09.07.20 Побут і догляд за будинком
Піца - це всесвітньо відоме блюдо. З'явилося воно в Італії і спочатку було круглої коржем з різноманітними начинками (в деяких джерелах сказано, що готувалися коржі в
Різновиди і особливості сироваток Clarins
На сьогоднішній день одними з найбільш популярних і дієвих продуктів є всілякі сироватки для обличчя, які вважаються незамінними beauty-помічниками для багатьох
Масло чистотілу: властивості, приготування і застосування
Натуральні масла можна застосовувати не тільки в косметичних цілях, але і для лікування багатьох патологій.
Робимо ванни з сіллю для зміцнення нігтів
Станом і здоров'ям нігтів ми зобов'язані генетичним особливостям, хоча харчування, спосіб життя та шкідливі звички можуть впливати на ці фактори.