Як маринувати імбир: поради і цікаві факти
Маринований імбир приносить користь організму людини, тому що містить багато корисних компонентів. Серед них триптофан і аспарагін. Правильно замаринувати імбир - ціле мистецтво, навчитися якому може кожна господиня.
Як зробити маринований імбир
Почнемо з класичного рецепту, в якому немає нічого складного.
Інгредієнти:
- Імбир (корінь) - 220 гр .;
- Вода - 6-7 ст.л .;
- Оцет (рисовий) - 250 мл .;
- Сіль - 1 ст.л .;
- Цукор - 2-3 ст.л.
Приготування:
- Насамперед промийте, а потім очистіть імбир;
- Підготовлений продукт посипте потрібною кількістю солі і залиште каструлі з кришкою настоюватися на ніч (а краще на добу);
- Коли імбир настоїться, займіться маринадом. Для приготування змішайте оцет, цукор і воду;
- Залийте корінь маринадом і закрийте кришкою. Надішліть в холодильник (але не в морозилку!) Для настоювання на 7 днів;
- Готовий імбир дістаньте і наріжте тонкими скибочками. Страва готова.
Завдяки такому тривалому наполяганні, продукт виходить ніжним і пікантним.
Як маринувати імбир в домашніх умовах без рисового оцту
При приготуванні маринованого імбиру без додавання рисового оцту, смак виходить трохи іншим. Підійде такий рецепт для тих, хто не любить рисовий оцет. Запасіться наступними інгредієнтами:
- Оцет - 1 ст.л .;
- Цукор - 1 ст.л .;
- Сіль - 1 ч.л .;
- Корінь імбиру - 250 гр .;
- Вода - 0.5 л.
Як готувати:
- Очистіть шкірку імбиру (не зривається, а соскребите чайної або столовою ложкою);
- Промийте під проточною водою і тонко наріжте;
- Закип'ятіть 250 мл води і додайте в неї сіль;
- Залийте підсоленою водою і дайте постояти 5-10 хвилин;
- Злийте воду;
- Поставте на вогонь воду, що залишилася і додайте в неї цукор. Залийте продукт гарячої рідиною і залиште до повного охолодження;
- Коли охолоне, додайте оцет і накрийте посуд кришкою. Поставте в холодне місце на 12-24 години.
Застосування маринованого імбиру
Ви вже знаєте способи маринування кореня імбиру в домашніх умовах. Поговоримо про те, де імбир застосовується в кулінарії. Продукт бездоганно підійде до суші, риби або м'яса. До того ж, рецептів цієї страви багато і більшість не складні у виконанні. Люди, які стежать за фігурою, готують салати з цим інгредієнтом.
Якщо хочете зробити чай з імбиром, використовуйте свіжий або сухий корінь, але ні в якому разі не маринований.
Рецепт 1
Приготуємо дієтичний салат. Для готування знадобляться наступні продукти:
- Маринований імбир - 30 гр .;
- Гриби (шампіньйони) - 45-50 гр .;
- Помідор (свіжий) - 100 гр .;
- Оливкова олія - за смаком;
- Сіль за смаком;
- Кайенский перець - за смаком.
Цікаво, чому маринований імбир рожевого кольору? У природі зустрічається як рожевий, так і білий вид імбиру. Відрізняються вони кольором суцвіть і формою квіток, а корінь ідентичний. Рожевий відтінок блюдо отримує завдяки оцту. А для додання імбиру яскравості, додають спеціальний харчовий барвник або, вкрай рідко, сік буряка.
Як готувати:
- Промийте і очистіть від шкірки томат і гриби;
- Поріжте на середні шматочки;
- Додайте імбир;
- Посоліть і поперчіть;
- Збризніть маслом і перемішайте;
- Подайте на стіл.
Рецепт 2
Ось ще одна варіація на тему салатів, на цей раз більш святкова.
Для приготування потрібно:
- Ананас консервований - третина банки;
- Корінь імбиру - 2-3 скибочки;
- Листя салату - 2-3 шт .;
- Лимон - 1 шт .;
- Апельсин - 1 шт .;
- Помідор черрі - 5-7 шт .;
- Вершки - за смаком.
Приготування:
- Апельсин очистіть, приберіть кісточки і плівки, залишивши тільки м'якоть. Поріжте м'якоть на середні шматочки;
- Поріжте кубиками ананас і додайте до апельсину. До них же відправте порізані на дві частини черрі;
- Додайте корінь і відправте в холодильник на 40-60 хвилин.
Чи знали ви, що батьківщина цих ласощів - Південно-Східна Азія. Але в наш час імбир росте і в Китаї, Австралії, Індонезії, Індії.
- Тим часом, зробіть заправку. Для цього змішайте сік лимона і вершки;
- Промийте листя салату і покладіть на плоске блюдо. Зверху викладіть справжній інгредієнти і залийте соусом;
- Подавайте на стіл.
Користь і шкода
Про корені імбиру відомо багато. Розглянемо детально, які плюси і мінуси імбир може «подарувати» організму людини.
Корисні властивості:
- Вважається дієвим засобом у профілактиці онкологічних захворювань;
- Позитивно впливає на серцево-судинну систему організму;
- Покращує роботу травного тракту;
- Знищує паразитів в кишечнику, тому його часто подають з суші і ролами);
- Бореться з нескладними захворюваннями ротової порожнини і освіжає подих;
- Вгамовує головний біль;
Імбир часто використовую при застуді, так як зміцнює імунітет і сповільнює ріст бактерій в організмі.
- Підсилює працездатність;
- Тонізує і додає сили;
- Позитивно впливає на жіночу і чоловічу репродуктивну систему;
- Незначно знижує рівень цукру, тому рекомендується людям з цукровим діабетом;
- Зменшує біль у суглобах і м'язах. Часто використовується в народній медицині для лікування артриту і ревматизму;
- Завдяки імбиру їжа засвоюється краще і швидше;
- Знімає напругу і втому, дарує відчуття спокою і впевненості в собі. Чашечка чаю з цією рослиною діє набагато краще, ніж заспокійливий засіб.
Негативні властивості і протипоказання:
- У разі переїдання імбиру, може виникнути діарея і нудота, іноді запаморочення;
- Не рекомендується жінкам, які годують матусями і людям, що страждають на гастрит або виразку;
- Не можна вживати людям з хворою печінкою;
- Людям, які мають проблеми з жовчним міхуром, краще не вживати;
- При вживанні у великих кількостях, може негативно вплинути на стан здоров'я вагітної жінки. У нормі ж, навпаки, зменшить нудоту і підніме настрій майбутній мамі.
Таємниці маринованого імбиру розкриті. Поділіться новою інформацією з близькими людьми і приготуйте для них блюдо з цим чудовим продуктом. У вас все вийде. Смачного!