Хрусткі сухарики з часником зробити просто, а є смачно!
13.07.2020 0

Хрусткі сухарики з часником зробити просто, а є смачно!

Побут і догляд за будинком
В закладки


У економною господині продукти ніколи не пропадають, тим більше це стосується хліба. Існує безліч геніальних рецептів приготування сухариків, як з черствіючих хліба, так і свіжого.

Хрусткі сухарики з часником зробити просто, а є смачно!

Хрустке блюдо люблять діти, а для дорослих часникові сухарики стануть відмінною закускою до пива, чудовим доповненням до супів і салатів, оригінальним варіантом перекусів.

З якого хліба і навіщо готують сухарики

Хрусткі скибочки домашнього приготування внесуть різноманітність у будь-який раціон харчування. Нарізані кубиками шматки хліба присмачують різними приправами, найсмачніші сухарики виходять з часником, що надає хлібу оригінальний смак.

Недороге, але швидко страву приносить море задоволення, а зробити його можна з різних сортів хлібобулочних виробів:

  • прості сухарі готують з житнього хліба або звичайного білого булки
  • для виготовлення здобних сухариків використовують солодкі булочки або здобні випічку

Калорійність хрустких кубиків така ж, як і сировини, з якого їх готують. Раніше для сушки використовували тільки скибочки черствого хліба, щоб не дати йому пропасти. Але в сучасній кулінарній галузі завдяки появі безлічі цікавих рецептів, для виготовлення сухариків вибирають свіжу випічку. Крім додавання до інших страв, апетитні хрусткі брусочки стануть простим і швидким доповненням до чаю, їх можна використовувати як панірування, готувати з ними домашній квас.

Важливий момент: сухі хлібні вироби принесуть більше користі здоров'ю, ніж свіжоспечені. При захворюваннях шлунка рекомендований хліб виключно не першої свіжості. При розладі кишечника підсушені скибочки сприяють закріплює ефекту.

Хрусткі сухарики з часником зробити просто, а є смачно!

Особливості приготування домашнього страви

В сучасної торговельної мережі достаток різних форм і видів сухариків, вони радують око зовнішнім виглядом, приємні на смак. Однак прочитавши на упаковці склад продукту, багатого барвниками, ароматизаторами та іншими незрозумілими добавками, вживати ласощі вже не дуже хочеться. Тому надійніше приготувати сухарики в домашніх умовах, тим більше що рецептів улюбленого народом страви досить багато.

Найсмачніші хрусткі грінки виходять з часником, головне ознайомитися з тонкощами їх приготування:

  • самим правильним вибором для домашнього ласощі стане житній хліб, а якщо він буде нарізний, це ще краще
  • свіжий хліб для сухариків не підходить, він повинен бути вчорашнім або підсушеним, тоді його краще різати
  • якщо вибирають свіжий часник, його додають в масло для обсмажування, часником сушеним засипають подрібнені шматочки хлібних скибочок

Згідно рецептами приготування часниковий сухариків, для них немає встановленої форми, шматочки можуть бути квадратними, у вигляді довгастих смужок або грінок. Рецептура постійно вдосконалюється, кожна господиня із задоволенням експериментує. Тому сьогодні чесночное блюдо деякі кулінари готують з пшеничного хліба, навіть експериментують зі здобної булкою, імпровізуючи з прянощами і травами.

Класичний рецепт хрустких брусків з часником

  • Кубики зі свіжим часником

Потрібно підготувати буханку житнього хліба, рослинне масло (3-4 ст. Ложки), свіжий часник (5 середніх зубків). Свіжу зелень, також спеції і сіль беріть за смаком.

Хрусткі сухарики з часником зробити просто, а є смачно!

Спочатку потрібно приготувати часник, подрібнивши його пресом, зелень нарубати дрібно, додавши спеції. У глибоку миску або целофановий пакет вилити порцію масла, додати присмакового суміш. Всипати нарізаний хліб, акуратно перемішавши, через 20 хвилин викладайте промаслені брусочки зі спеціями на деко рівномірним шаром. Підсушують хлібні скибочки в духовці при температурі 100 ° С, не забуваючи періодично перемішувати ласощі.

  • Сухарики з часником сушеним

Для їх приготування потрібні ті ж інгредієнти, але часник повинен бути в сухому вигляді. Нарізаний хліб, розмір і форма шматочків може бути різною (як підказує фантазія), розкладають рівним шаром на великий мілкій тарілці. В окремій ємності змішують підготовлені спеції, зроблений мікс буде потрібно для обсипання скибочок. Їх викладають в гарячу олію на підготовлений лист одним шаром.

Якщо часнику мало, можна посипати їм хлібні шматочки перед відправкою в духовку, вона повинна бути розігріта до 150 ºС. Щоб отримати рум'яні сухарики, їх потрібно періодично перемішувати протягом 40-45 хвилин.

Виготовлення часниковий сухариків з батона

Для процесу підійде черствий батон, він буде добре різатися, а не кришитися. Але обов'язково слід переконатися, що батон НЕ запліснявів.

  1. Хлібобулочний виріб нарізають невеликими скибочками улюбленою форми, заздалегідь підготувавши часникову заправку. Для її приготування вибирають глибоку посудину, часник труть на самій дрібній тертці, всипають дрібну сіль і мелений перець, інші приправи
  2. До перемішаної заправці додають подрібнені шматочки батона, все акуратно перемішують
  3. Тепер заготовку потрібно викласти на деко і відправити духовку, температура в ній повинна бути максимум 180 ºС

Хрусткі сухарики з часником зробити просто, а є смачно!

Головна особливість цього рецепта в відсутності масла, що робить блюдо цілком дієтичним. З набором спецій можна експериментувати, додаючи щоразу нові компоненти. Це може бути гірчиця, коріандр, мелена паприка, щіпка мускатного горіха, набір трав'яних приправ.

Щоб сухарики з усіх боків стали золотистими, деко періодично дістають і перемішують його вміст. Готову страву можна посипати тертим сиром (твердим).

Як на сковороді зробити апетитні сухарики з часником

Для виготовлення дрібних греночек можна використовувати сковорідку, це зручно для отримання невеликої кількості хрусткого ласощів. Але можна смажити декількома порціями, правда часу на процес піде набагато більше. Зате простіше буде перемішувати присмажуватися скибочки, тоді вони не підгорять.

Що потрібно:

  • буханець житнього хліба
  • пів чайної ложечки солі
  • три столові ложки рослинної олії (краще оливкової)
  • п'ять зубків часнику

Сухарики готуються класичним способом, але в розігріваємо олію можна додати цілий часник. Його потім виймають перед викладанням шматочків хліба. Солять в цьому випадку вже готові кубики, підсохлі і звільнені від зайвого жиру.

Хрусткі сухарики з часником зробити просто, а є смачно!

Важлива умова: на дні сковороди шматочки повинні лежати одним шаром, це зручно для рівномірного розмішування. Смажити слід на добре розігрітій олії, щоб хліб відразу не ввібрав все масло. Після приготування зарум'яненим скибочки викладають на папір, вона вбере зайвий жир. Потім сухарики можна викласти на тарілку.

Часникові скибочки готуємо в мікрохвильовій печі

Електричні прилади міцно увійшли в наше життя, полегшуючи домашнім господаркам трудомісткий кулінарний процес. Особливість чаклунства над сухариками полягає в тому, що наполягати шматочки в заправці не потрібно, а можна відразу відправляти в піч, викладаючи на обертову тарілку. Потужність мікрохвильовки повинна бути максимальною, через пару хвилин сухарики перевертають, спостерігати за ними можна через скло грубки. Коли скибочки будуть готові, їх складають в глибоку ємність і поливають заздалегідь підготовленої олійною заправкою з часником і приправами.

Збираючись робити греночкі в мікрохвильовці, слід врахувати, що готовий продукт не буде покритий красивою золотистою скоринкою. Оскільки вона прикрашає тільки підсмажені сухарики з часником в духовці і на сковороді. Тому хлібні шматочки, приготовані в печі, підходять для додавання в салати з іншими яскравими інгредієнтами.

Хрусткі сухарики з часником зробити просто, а є смачно!

Рецепти страв з часниковими брусочками

Салат з буряком і телятиною

Для його приготування потрібні такі продукти:

  • дві невеликих їдальнях буряка, запечених в духовці
  • жменю чорносливу, очищеного від кісточок
  • жменю чищених волоських горіхів
  • 200 гр. відвареної телятини
  • 120 гр. часниковий сухариків з білого хліба
  • майонез для заправки, сіль, трохи меленого перцю (чорного)

Для приготування салату очищену буряк і помитий чорнослив нарізають соломкою. Ядра волоських горіхів очищають від плівок і теж нарізають в довжину. Охолоджене м'ясо телятини, зварене зі спеціями і сіллю, також нарізають соломкою.

Всі компоненти страви складають в глибоку миску, заправляють майонезом. Трохи поперчити і посолити інгредієнти, їх добре перемішують, після чого всипають брусочки з часником з білої булки, акуратно перемішавши салат.

Часникові грінки під соусом

Це пікантне блюдо подають в ресторані, але приготувати його можна і вдома. Сухарики з хліба (бажано Бородінської) готують звичайним способом. Коли хлібні шматочки охолонуть, їх натирають сумішшю солі і часнику.

Для приготування соусу потрібні вершки (100 мл) і тертий сир. Інгредієнти з'єднують і доводять до кипіння, витримують на мінімальному вогні, щоб сир розплавився, а маса стала однорідною. Тепер її можна облагородити меленим часником і перцем.

Хрусткі сухарики з часником зробити просто, а є смачно!

Апетитні греночкі подають на блюді, а пікантний соус - в спеціальній посудині. Блюдо відрізняється чудовим смаком!

Комментарии (0)
Додати коментар
Як маринувати імбир: поради і цікаві факти
Як маринувати імбир: поради і цікаві факти
Як маринувати імбир: поради і цікаві факти
17.07.20 Побут і догляд за будинком
Маринований імбир приносить користь організму людини, тому що містить багато корисних компонентів. Серед них триптофан і аспарагін. Правильно замаринувати імбир - ціле
Домашня піца з шинкою
Домашня піца з шинкою
Домашня піца з шинкою
09.07.20 Побут і догляд за будинком
Піца - це всесвітньо відоме блюдо. З'явилося воно в Італії і спочатку було круглої коржем з різноманітними начинками (в деяких джерелах сказано, що готувалися коржі в
Пальто з вареної вовни
Історія виникнення Технологію виготовлення одягу з вареної вовни винайшли ще в далекому Середньовіччі прості селяни, які живуть біля підніжжя гірських вершин Австрії.
Робимо маски для рук
Руки - це частина тіла, на якій в першу чергу проявляються вікові зміни. Важливо з ранніх років правильно піклуватися про руки.
Молочна сироватка: різновиди та використання продукту
Молочна сироватка з давніх часів вважається ефективним засобом в області косметології, дієтології та народної медицини.