Домашня піца з шинкою
09.07.2020 0

Домашня піца з шинкою

Побут і догляд за будинком
В закладки


Піца - це всесвітньо відоме блюдо. З'явилося воно в Італії і спочатку було круглої коржем з різноманітними начинками (в деяких джерелах сказано, що готувалися коржі в основному з томатами) і сиром. Сир досі практично невід'ємний елемент будь-якої піци. А ось з іншими інгредієнтами справа йде куди цікавіше: з плином часу з'явилося дуже багато видів піц. Навіть зараз можуть винаходити нові і нові види, часом зовсім незвичайні.

Ми знаємо, що піца - страва італійське. А ось назва походить від грецького слова «пита», що перекладається як пиріг. Виходить, італійці навіть трошки запозичили назву у греків.

Піца однаково улюблена як дорослими, так і дітьми. А якщо Ви готуєте це блюдо самостійно, то домочадці явно прийдуть в невимовний захват від цього. Коли готуєш якесь блюдо своїми руками, то завжди впевнений в якості продуктів, які додаєш до нього. І в цілому приготування повинна принести задоволення: можна уявити себе в Італії, на батьківщині піци, кухарем невеликого ресторанчика, що займається приготуванням піци на приголомшливо смачне тесті.

Розберемо рецепт одного з найпопулярніших видів піц - піци з додаванням шинки.

Однак і тут будуть деякі відмінності в компонентах: є безліч варіантів приготування, але зупинимося на піці з шинкою і сиром і піці з шинкою і грибами. До того ж, можна в крайньому випадку замінити шинку на ковбасу. Для початку ми зробимо тісто. Я привожу рецепт з дріжджами, тобто готуємо ми на дріжджовому тесті.

Тісто для піцци

Необхідні інгредієнти для тіста:

  • Борошно - 200 гр.
  • Оливкова олія - ​​2 столові ложки
  • Дріжджі (сухі) - 1 чайна ложка
  • Вода кімнатної температури - 150 мл
  • Цукор - 1 чайна ложка
  • Сіль - щіпка

Спосіб приготування:

  1. У глибоку миску насипати борошно, налити воду і 2 ложки масла з оливок. Потім до цієї суміші додати сіль і цукор. Все ретельно перемішати, замісити тісто.
  2. Накриваємо наше тісто кришкою або ж рушником і ставимо в тепле місце приблизно на 1 годину. Головне, не поставити його в холодильник! Після години відкриваємо кришку і перевіряємо тісто: воно має збільшитися в 2 рази.
  3. Тепер ми знову вимішуємо тісто, можна додати трохи борошна, якщо воно липке. За підсумком воно повинне не прилипати до рук. Беремо качалку і робимо при її допомоги круглу тонку корж. Потім перекладаємо отриману коржик на деко, на якому будемо випікати піцу і по краях трохи загинаємо тісто.

Тісто готове, можна приступати до приготування начинки і самої піци.

Піца з додаванням шинки і сиру

Домашня піца з шинкою

 

Інгредієнти:

  • Помідори - 2 штуки
  • Шинка - 200 гр.
  • Сир Моцарелла - 100 гр.
  • Цибуля - 1 штука
  • Базилік - 2 гілки
  • Томатна паста - 50 гр.
  • Сіль, перець - за смаком

Спосіб приготування:

  1. Лук очищаємо і дрібно його нарізаємо. Додаємо до нього цукор і сіль. Можна додати оцет і відставити на 20 хвилин маринуватися, але це необов'язково.
  2. Ріжемо шинку на маленького розміру скибочки. Приступаємо до нарізки помідорів. Очищаємо їх заздалегідь від шкірки, після тоненько нарізаємо.
  3. Вже приготоване тісто змащуємо томатною пастою і викладаємо на нього заготовлений цибулю. Слідом за цибулею ми кладемо шматочки шинки і скибочки помідорів. На піцу кладемо кілька листочків базиліка, відірвавши їх від стебел. Тепер на начинку натираємо моцарелу.
  4. Головне приготування зроблено, і ми поміщаємо піцу в духовку, розпечену до 200 градусів. Ставимо це все на 20 хвилин.

Піца з додаванням шинки і грибів

Домашня піца з шинкою

Інгредієнти:

  • Шинка - 150 гр.
  • Печериці - 300 гр.
  • Цибуля - 1 штука
  • Оливкова олія - ​​2 столові ложки
  • Помідори - 2 штуки
  • Сир Моцарелла - 100 гр.
  • Сіль, перець - за смаком
  • Соус для основи - 100 мл

Італійські трави (можна використовувати суху приправу)

Спосіб приготування:

  1. Працюємо з грибами. Печериці промити водою, протерти насухо і дуже тонко нарізати. Їх ми далі викладаємо на сковороду, на оливкову олію. Слідом додаємо цибулю, який ми очистили і тонко нарізали. Все це злегка тушкуємо, буквально пару хвилин. Перед вимиканням вогню засипаємо гриби з цибулею травами, солимо і перчимо.
  2. Сформовану корж змащуємо соусом і викладаємо вже посмажені до цього часу гриби. Далі кладемо шинку, очищені від шкірки помідори, які ми так само тонко, як і гриби, нарізали. Сир можна натерти прямо на заготовку.
  3. Тепер останній етап приготування - в духовку, прогріту до позначки в 200 градусів, ставимо деко з піцою і готуємо близько 20 хвилин. Головна ознака готовності - сир стає плавленим, а краю рум'яняться.

Обидва рецепта піци, в якій головний інгредієнт - шинка, досить прості. Готувати піцу з шинкою - одне задоволення. Ваші домочадці і гості будуть в захваті від такого домашнього приготування багатьма улюбленої страви. І Ви поповните список страв, які можна приготувати і вдома.

Комментарии (0)
Додати коментар
Як маринувати імбир: поради і цікаві факти
Як маринувати імбир: поради і цікаві факти
Як маринувати імбир: поради і цікаві факти
17.07.20 Побут і догляд за будинком
Маринований імбир приносить користь організму людини, тому що містить багато корисних компонентів. Серед них триптофан і аспарагін. Правильно замаринувати імбир - ціле
Хрусткі сухарики з часником зробити просто, а є смачно!
У економною господині продукти ніколи не пропадають, тим більше це стосується хліба. Існує безліч геніальних рецептів приготування сухариків, як з черствіючих хліба, так
Шуби Сагітов
Шуби Сагітов
Шуби Сагітов
05.08.19 Мода
Елегантна і красива шуба - мрія кожної дівчини. Але при такій великій кількості магазинів часто трапляється так, що ми не знаємо в який з них піти, і до якого виробнику
Як правильно сервірувати столові прибори: тонкощі етикету
З давніх часів торжества супроводжувалися бенкетами, і саме тоді почали формуватися звичаї і правила сервірування столу.
Як накрити новорічний стіл за всіма правилами?
Саме довгоочікуване свято для дорослих і дітей - Новий рік. Однак передноворічна приємна суєта зі святковою атрибутикою і подарунками пов'язана з певними клопотами.