Як накрити новорічний стіл за всіма правилами?
07.06.2019 0

Як накрити новорічний стіл за всіма правилами?

Відносини
В закладки


Саме довгоочікуване свято для дорослих і дітей - Новий рік. Однак передноворічна приємна суєта зі святковою атрибутикою і подарунками пов'язана з певними клопотами. Турботи, які стосуються організації святкового столу, турбують в цей період часу будь-яку господарку.

Особливості

Недорого і оригінально накрити стіл на Новий рік під силу кожному. Головне - скласти оптимальне меню, враховуючи співвідношення вартості готових страв і їх смакових якостей. При строгому дотриманні рецептів і нестандартної подачі можна цікаво обіграти навіть найпростіше і традиційне блюдо. Звичайно, головною родзинкою столу буде блюдо, відповідне наступаючого року, яке може бути навіть просто прикрашено в особливому стилі.

Вибір меню

Що можна приготувати на це свято?

Красиво накрити новорічний стіл можна і без використання екзотичних продуктів. Прекрасним варіантом стане запечена курка з чорносливом в апельсиновому соку. Корисний і яскравий салат можна приготувати зі свіжих огірків і помідорів із зеленим горошком. В якості заправки краще використовувати лимонний сік. З м'ясної нарізки, сиру і винограду можна зробити яскраві канапе на шпажках.

Традиційні салати можна викладати у вигляді ялинок або шишок. У домашніх умовах можна оформити стіл і оригінальними стравами.

На перекуску можна обсмажити адигейський сир в паніровці. Рулет з кабачків і картоплі з гарбузової начинкою гарантовано здивує гостей. А позитивні пряникові сніговики в глазурі послужать відмінним десертом.

Для оформлення дитячого новорічного столу вам знадобиться фантазія і кілька вільних хвилин. Страви повинні бути вже знайомі малюкам до смаку, але оригінально прикрашені. Кульки з відвареного рису або пюре, які можна обваляти в сухарях або тертому сирі, точно припадуть до смаку дітлахам. В якості закуски підійдуть сендвічі, прикрашені забавними мордочками звірів, викладеними з овочів або зробленими за допомогою сметани або кетчупу. Салати в формі сонця або риби (наприклад, крабовий або овочевий) також, безсумнівно, зацікавлять дітей.

Як десерт можна запропонувати бісквітний пиріг з вершковим кремом і свіжими ягодами, а фруктовий чай або компот допоможуть зарядити дітей енергією. Це виключить ще одну статтю витрат (на покупку газованих напоїв).

Пісний новорічний стіл прикрасить салат «Кораловий риф» або «Мазурка».

Яскраві інгредієнти додадуть фарб, а свіжі овочі наповнювати приміщення апетитними ароматами. Десерт з фруктів стане чудовим замінником торта. З бананів і полуниці, нанизаних на шпажки, можна зробити кумедних сніговиків, які, до речі, дуже порадують малюків.

Варіанти бюджетних страв

У новорічну ніч гостей можна порадувати і зовсім недорогим меню. У цьому вам допоможе грамотний підбір продуктів, які не вимагають серйозних витрат. Смачним і економним буде салат з яблуками і обсмаженими скибочками курки. Доповнять його свіже листя салату. Запечена картопля з бобами під соусом стане ситної і вдалою альтернативою дорогим страв. Бутерброди з сьомгою - розкішний варіант. Однак цю рибу можна цілком замінити оселедцем або шпротами.

При бажанні навіть з мінімального, на перший погляд, переліку продуктів можна приготувати смачний і святкова вечеря. Соління, які заготовляли на зиму (лечо з овочів, корнішони, помідори, квашена капуста і компоти), виявляться дуже до речі.

Торт не повинен бути надто ситним, оскільки на столі тож будуть присутні досить калорійні страви. Легкий і повітряний десерт з желе і збитих вершків з ягодами прикрасить святкова вечеря і заощадить час на приготування солодкого частування.

До питання про оформлення

Як сервірувати?

Красиво і правильно сервірований новорічний стіл є предметом гордості кожної жінки. Тому слід розробити детальний список правил і необхідних елементів для ідеального оформлення.

Стіл, за яким планується новорічна вечеря, повинен бути зручним для всіх гостей. Це також варто враховувати при розстановці приладів. Оптимальним на одну людину вважається 50 або 60 сантиметрів особистого простору.

Стільці для гостей необхідно розташувати по обидва боки столу, навпроти один одного.

Велике значення в декоруванні святкового столу грає вибір колірного оформлення і посуду. Не так давно для будь-яких святкувань рекомендувалося вибирати білу посуд і кришталь. Але сьогодні уявлення про сервіровці зазнало багато змін. Вже не існує такого категоричного уявлення про те, якою має бути тональність скатертини, і які келихи варто подавати до вина.

Головне, щоб посуд і прилади були витримані в єдиному стилі і колірному оформленні. Звичайно ж, від пластикового посуду на столі стоїть відмовитися. Такий варіант підходить лише для пікніків.

Коли питання з посудом буде вирішене, варто приступити до підбору скатертини. Можна скористатися рекомендаціями про колір символу наступаючого року або придбати скатертину з новорічним принтом (ялиновими гілками, кулями). Згідно з вимогами, що пред'являються до сервіровки, краю скатертини повинні звисати зі столу на 20-30 сантиметрів. Від використання клейонки варто утриматися, в даному випадку вона буде недоречною.

Якщо за вечерею планується використання тканинних серветок, їх колір повинен гармоніювати з скатертиною.

Серветки красиво згортають і укладають на тарілки. Паперові вироби (також мають схожу забарвлення) поміщають в спеціальні підставки, розміщені на столі в кількох місцях.

Правильна сервіровка пов'язана і з розстановкою приладів і тарілок. На невеликій відстані від краю столу ставиться велика тарілка для гарячого, зверху - тарілка меншого розміру для закусок. Ніж розташовується праворуч, вістрям всередину, вилка - зліва. Альтернативою такій розкладці може стати варіант подачі приладів, загорнутих в серветки. Перед подачею основної страви все закусочні тарілки потрібно прибрати.

Фужери і стакани ставлять зверху справа. Строгих правил розстановки чарок і келихів не існує, тому можна орієнтуватися на смакові переваги гостей і свою фантазію.

Після виконання обов'язкових заходів по сервіровці можна переходити до прикраси столу. Найкраще для цих цілей підійдуть свічки, ялинові гілки, новорічні іграшки, статуетки Діда Мороза, сніжинки і т. Д. Проявивши трохи фантазії і використовуючи новорічну атрибутику, своїми руками можна зробити відмінну тематичну композицію.

Оригінальні ідеї

Щоб здивувати гостей стильною сервіровкою новорічного столу, досить покласти скатертину діагонально або задекорувати поверхню, комбінуючи між собою кілька різнокольорових полотен контрастних кольорів.

Також уздовж столу можна постелити прямокутний яскравий відріз тканини, який додасть обстановці урочистості і розставить акценти. Оригінальною ідеєю будуть ярлички з іменами гостей, розставлені біля приладів. На подібних підставках можуть бути також зображені символи наступаючого року.

Поради та рекомендації

Красиво прикрашений стіл вселяє відчуття свята, що наближається. Згідно з традиціями, він повинен включати в себе дванадцять страв. Будинок зараз прийнято прикрашати, орієнтуючись на східний календар. Відповідно до нього кожен рік має свій колір. Витримати сервіровку в певній колірній гамі допоможуть серветки, скатертина, предмети декору та інші святкові атрибути.

Якщо стіл хочеться прикрасити незвично, крім шишок, свічок і статуеток вам знадобляться ялинкові кулі, вазони з ікебану, цікаві світильники. Створенням прикрас можна зайнятися всією сім'єю. Особливо це сподобається дітям і представникам старшого покоління. Бабусі продемонструють малюкам майстер-клас з виготовлення новорічних виробів своїми руками, що може стати відмінною сімейною традицією.

Ефектні приклади для натхнення

Святковий вечір удвох - красивий і романтичний варіант зустрічі Нового року. Такий вечеря повинна надовго запам'ятатися обом, тому для вишуканої сервіровки на двох кращого «помічника», ніж круглий стіл не знайти. Його можна застелити білої або жовто-золотий скатертиною.

Обов'язковим елементом прикраси столу стануть свічки. Їх можна поставити в свічники, виконані в зимовій тематиці.

По центру стоїть розмістити святкову ікебану з шишок, гілок сосни, куль і штучного снігу. Серветки повинні збігатися з тональністю скатертини. Прилади й келихи ставлять строго один напроти одного.

Не варто захаращувати простір відразу всіма стравами, правильніше подавати їх порційно. Такий новорічний стіл розташовує до неквапливому діалогу і приємного проведення часу.

Для зустрічі Нового року в колі сім'ї ідеальним буде прямокутний стіл. Задекорувати його до свята просто - достатньо накрити поверхню скатертиною або декількома відрізами тканини. Якщо прилади виконані в темній колірній гамі, використовуйте світлу скатертину, і навпаки. Вази з живими квітами або інші красиві композиції розставляють на однаковій відстані одна від одної. В першу чергу подаються закуски.

На блюдах або підносах викладаються різні канапе, невеликі тарталетки, салати. Потім пропонується гаряче блюдо. Десерт завершує святкове меню.

Найголовніше - постаратися створити певну атмосферу за столом, проявити фантазію і вкласти в оформлення частинку свого душевного тепла. Тоді свято гарантовано буде веселим, а відчуття казки не покине вас і ваших гостей до самого ранку.

Про те, як правильно сервірувати новорічний стіл, дивіться в наступному відео.

Комментарии (0)
Додати коментар
Квіткова композиція на весільний стіл: особливості, поради з оформлення та розстановці
Весілля - це чудове свято, який вимагає від молодят серйозного підходу. Важливо врахувати кожну деталь і нічого не випустити з уваги.
Як правильно розсадити гостей на весіллі?
Розсаджування гостей за весільним столом є важливим організаційним моментом. Від правильно складеного плану розсадження залежать психологічний комфорт запрошених і
Як провести весілля у вузькому колі друзів і рідних?
Сучасні молодята все частіше і частіше відмовляються від проведення гучних весільних урочистостей з численними гостями.
Фуршет на весілля: особливості та правила організації
Одним з варіантів святкування сучасного весілля є фуршет. Це міні-банкет, розрахований на невелику кількість людей.
Камерна весілля: що це таке і як її провести?
Пишні урочистості з великими застіллями і купою гостей, багатьох з яких ви бачите в перший раз в житті, давно канули в Лету.