Виїзна реєстрація: особливості, вартість і порядок проведення
14.10.2019 0

Виїзна реєстрація: особливості, вартість і порядок проведення

Весілля
В закладки


Одне з найбільш незабутніх подій в житті людини - весілля. Дівчата з трепетом чекають, коли в їхньому житті з'явиться чоловік, який зробить те саме пропозиція, а чоловіки, в свою чергу, чекаючи ту єдину, готуються морально іноді не один місяць. І ось вже вона сказала «так», а він вже готовий сказати своє «так» перед реєстратором. Пора подавати заяву в ЗАГС. З цього моменту починаються клопоти.

З чого почати?

Якщо ви плануєте торжество, то вас чекає тривалий, але незабутній процес. Торжество включає в себе багато цікавого, незвичного і складного. Для початку напишіть список того, що потрібно. Розподіліть свій весільний день так, як хочете саме ви. Не забудьте про такі пункти, як плаття нареченої, костюм нареченого, фотограф і відеооператор в ЗАГС, на прогулянку і бенкет, автобус для гостей, лімузин або просто машина для себе, шампанське, провідний, весільний торт. Багато що можна ще додати до цього списку - все залежить від розмаху весілля і бажання молодих.

Що далі?

Після того як список написаний, вас чекає головне - дата. Найпопулярніший весільний сезон - це з середини червня по середину серпня. В цей час панує прекрасна погода, всюди зелені дерева, а навіть якщо йде дощ (до речі, хороша прикмета), то все одно день теплий і обіцяє приголомшливі фото. Також популярним для весільних урочистостей вважається час з кінця січня до кінця лютого. Беззастережно, найчастіше на вулиці панує холоднеча, але неймовірні білі пейзажі зими і таке ж біле плаття нареченої перетворюють свято в справжню казку з натуральними декораціями природи.

Крім популярних сезонів, існують так звані красиві дати. Дати ці можуть бути абсолютно різними. Наприклад, 20.12.2012 року число весіль в Росії досягло свого піку, так як це була остання дата століття, яка так красиво читалася. Дата 8.10.2018 також була популярна серед молодих, так як була абсолютно дзеркальна. Щороку можна знайти свою неповторну дату, яка все життя даруватиме тепло душі.

ЗАГС

Ви визначилися з числом весілля. Тепер прийшов час визначитися з РАГСом. Якщо у вашому місті не один ЗАГС, то вибір часом буває дуже складний. Але завжди є центральний ЗАГС. Найчастіше в ньому найкрасивіше оздоблення, і зайняти саме ту дату, яку бажаєш, досить складно. Але немає нічого неможливого.

Вибір РАГСу також залежить від місця розташування молодих стосовно будинку або банкетного залу, в якому планується подальше продовження весільного дня.

Виїзна реєстрація

Бувають такі моменти, коли молоді хочуть розписатися в певний день. Можливо, дата пов'язує їх серця якимось загальним подією, а, можливо, їм просто так зручно. Але в цей день багато гостей не можуть приїхати на весілля через роботу або з інших причин. Тут на допомогу приходить виїзна реєстрація.

Виділяють два її варіанти: неофіційна і офіційна.

Плюси виїзної реєстрації помітні неозброєним поглядом: відсутність інших пар, черги, незаученний текст жінки-реєстратора і ще кілька. Найчастіше саме наречена наполягає на такому варіанті, адже завжди хочеться чогось казкового. Саме так проходить реєстрація.

неофіційна

Що ж це таке? Ви розписалися давно або ж напередодні, але рідні не були присутні на цю знаменну подію. Тоді на допомогу приходить неофіційна реєстрація шлюбу. Найчастіше вона включає в себе кілька важливих складових.

  • гарне оформлення. Наприклад, приголомшлива арка з квітів, красива тумба, прикрашена атласною тканиною, і що лежать на ній кільця.
  • Глядацький зал. Стільці, прикрашені в стилі арки, і червона доріжка посередині.
  • реєстратор. Найчастіше в цій ролі виступає дівчина з чітко поставленою дикцією, яка читає не просто стандартний текст, а текст, написаний саме вашій парі.

Ви так само говорите «так» і обмінюєтеся кільцями, ставите підпис, але тільки не в офіційних свідоцтвах, а в тих клятви, які тільки що дали один одному. Бонусом - запаморочливі фотографії залишаються вам на пам'ять.

Вартість таких реєстрацій різна. Залежить вона від оформлення, чи не везе його реєстратор з собою, локації, в якій проходить така реєстрація, і від багато чого іншого. В середньому ціна починається від 5 тисяч і вище. Вища планка залежить тільки від запитів молодих.

Офіційна

Цей вид мало чим відрізняється від минулого. Те ж шикарне оформлення, зал для глядачів і реєстратор. Так само ви самі вибираєте, де вона відбудеться. Але тут все по-дорослому. Ви по-справжньому розписуєтесь в свідоцтвах про шлюб, і по-справжньому вам ставлять печатки в паспорті. Але ось вартість такої реєстрації точно не має планки. І приблизна мінімальна вартість - від 20 тисяч рублів. Правда, не у всіх містах дана реєстрація зараз проводиться. Але в будь-якому випадку для такої реєстрації потрібно звернутися в ЗАГС.

За кордоном

Зараз в нашому світі можливо все. І якщо всю свою незаміжню або неодружені життя ви планували весілля на якихось далеких островах, то ви зможете без праці здійснити свою мрію. Як то кажуть, були б гроші.

Найчастіше закордонна церемонія вибирається тоді, коли молоді хочуть бачити в цей урочистий день поруч тільки найдорожчих і близьких людей.

Найправильніше - звернутися до професіоналів, які займаються реєстрацією шлюбів не перший рік. Після обговорення з вами вони забронюють номера в готелі, придбають квитки на літак і, в принципі, все моменти візьмуть на себе. Вам залишиться тільки підібрати весільні наряди, оповістити гостей, зібрати документи і чекати.

Одне з найпопулярніших місць за кордоном - Кіпр. На його пляжах проходять красиві церемонії. Також популярністю користуються Італія, Чехія та Швейцарія. Ціни різні, але приготуйтеся заплатити за офіційну реєстрацію від 2000 доларів. В дану ціну вже включено ваш переліт, готель, оформлення, трансфер, фотограф і сама церемонія. За гостей потрібно буде платити окремо. Але ціна в будь-якому випадку залежить від місця: Кіпр і Чехія обійдуться вам дешевше, а ось Італія і Швейцарія буде коштувати, швидше за все, від 3500 євро.

Умови проведення

Якщо ви думаєте, що вам поставлять печатку просто так, то на 90 відсотків ви помиляєтеся. Є країни, в яких дійсно вас вільно зареєструють, але їх мало. В інших країнах є умови.

  • Франція. Погуляти по ній перед укладенням шлюбу доведеться не менше 10 днів, інакше шлюб реєструватися не будуть.
  • Гаваї. Вам доведеться завіряти шлюбний сертифікат в міністерстві охорони здоров'я, інакше шлюб буде вважатися недійсним.
  • Балі. Якщо ви обидва (наречений і наречена) є православними, то навіть не вирушайте на цей чудовий острів в Індонезії. А якщо ж ви є буддистами, мусульманами, католиками чи протестантами, то шлях для офіційної реєстрації шлюбу для вас відкритий. Тільки є одна тонкість - вам потрібно буде довести своє віросповідання.

Після повернення з-за кордону вашим завданням буде перевести сертифікат, виданий вам в іншій країні, і запевнити його у нотаріуса, після чого вам видадуть свідоцтво про реєстрацію шлюбу російською мовою.

Тематичне весілля

Цей вид зазвичай розглядають найсміливіші пари. Неважливо де - за кордоном або ж у себе на Батьківщині, але це дуже цікаво. Якщо ви прихильники класики, то, безумовно, ваш урочистий день буде в кращих традиціях. Але якщо любите експериментувати, то цей розділ буде вам цікавий.

Перше, що ви можете зробити, - це, звичайно, вибрати саме тематику. Під цю тематику потрібно збудувати весь день. Дуже популярна серед весільних торжеств казка Льюїса Керролла «Аліса в країні чудес». Громіздке оформлення самого реєстраційного місця, реєстратор в костюмі Червоної Королеви, які подають ваші кільця брати Труляля і Верть, фуршет з напоями з графина з написом «Випий мене» і багато іншого.

Тематики, які завжди користуються популярністю і ніколи не виходять з моди: морська, царська, російська народна, Гетсбі, Голлівуд. Під кожну з цих тем можна також зробити оригінальний текст.

Навіть якщо тематика залишити поза увагою, то саме текст церемонії одруження може бути з якимись цікавими поворотами, навіть з елементами вікторини. Можливо, він буде в стилі стендап з зворушливим фіналом. Тут потрібно точно подумати.

Найголовніше, що потрібно пам'ятати, - ваше торжество буде незабутньо, так як ви - два люблячих серця. Може бути, до цієї дати вас будуть переслідувати суєта, надмірні клопоти, нерви і багато іншого, але в ваш щасливий день відкиньте все на другий план. Все вже зроблено. Ви знайшли один одного і більше нікуди не відпустите. А як піде цей день - вирішує тільки ваш настрій.

Про те, скільки коштує виїзна реєстрація і як її організувати, дивіться в наступному відео.

Комментарии (0)
Додати коментар
Весільні аксесуари: різновиди та виготовлення
У кожного з нас є в житті день, який змінює все. Для багатьох таким поворотним подією стає день весілля.
Особливості та ідеї для проведення виїзної реєстрації шлюбу
Виїзна реєстрація - це дуже гарний, романтичний, проникливий і урочистий момент. Нестандартна весілля надає нареченому і нареченій більше можливостей для реалізації
Танець друзів на весіллі - оригінальний подарунок молодятам
Весілля - одна з найважливіших подій в житті кожної молодої людини. Однак це свято відіграє велику роль в житті не тільки нареченого і нареченої, а й в житті їх батьків,
Через скільки днів після подачі заяви в ЗАГС розписують пару?
Для двох люблячих сердець обов'язково настає момент, коли вони вирішують узаконити свої стосунки.
Умови та порядок державної реєстрації шлюбу
Весілля - особливий день в житті кожної людини. У нашій країні для того щоб стати чоловіком і дружиною, необхідно офіційно зареєструвати шлюб.