Солодкий стіл на весілля: як накрити і прикрасити?
26.07.2019 0

Солодкий стіл на весілля: як накрити і прикрасити?

Весілля
В закладки


До недавнього часу стійкою традицією всіх російських весіль була церемонія подачі весільного торта. Цей момент символізував перехід до солодкої частини заходу, а сам торт виготовлявся всіляких розмірів і з різними варіантами прикраси.

Однак кілька років тому таку церемонію потіснили західні віяння, і на сьогоднішній день величезну популярність набирає так званий солодкий стіл.

Особливості

Солодкий стіл являє собою окреме місце в банкетному залі, декороване в стилі всього весільного торжества, і заставлений всілякими солодощами. Основна ідея солодкого столу полягає в тому, що гості можуть підходити до нього протягом усього вечора, не чекаючи моменту чаювання.

У термінології весільних дизайнерів присутній і поняття candy bar, що в перекладі з англійської дослівно означає «цукерковий бар» і характеризується великою кількістю дрібних солодощів, підібраних за стилем і колірною гамою.

У розширеному варіанті солодкий стіл включає в себе кондитерські вироби самих різних напрямків, від фігурних тістечок і багатоярусних тортів до каскадів з цукерок, льодяників, східних солодощів.

Крім цього, на чайному столі можуть знаходитися і супутні тематиці напої і фрукти. Декорується такий фуршетний столик в тому ж стилі, що і головний стіл нареченого і нареченої, і інші святкові столи.

Переваги і недоліки

Куточок з солодощами має відразу кілька переваг, зупинимося на них докладніше.

  • Служить додатковим декором. Красиво розставлені солодощі на оформленому в стилі весілля постаменті будуть привертати загальну увагу, створюючи святковий настрій.
  • До столика з солодощами можна підходити для спілкування або просто пригоститися цукеркою і тістечком, поки на весільному столі ще панують гарячі страви та закуски.
  • Оригінально прикрашений міні-столик послужить родзинкою банкету і ефектним місцем для фотосесії.
  • Для молодої господині це відмінний привід проявити свої кулінарні здібності або, навпаки, здивувати гостей вишуканим смаком, замовивши у кондитерів незвичайні солодощі тієї чи іншої країни.

Беручи рішення організувати на своєму весіллі таке модне нововведення, молодятам слід пам'ятати і про деякі недоліки, супутніх солодкого столу. Всі вони пов'язані з «екологічністю», про яку слід подбати заздалегідь.

Солодощі не повинні:

  • танути від спеки;
  • обвітрюється;
  • піддаватися нападу комах.

Оформлення солодкого столу можна повністю довірити професійним співробітникам ресторану, де буде проходити торжество. Досвідчені дизайнери та флористи підберуть до стильовому напрямку весілля відповідні кольори, атрибути, і навіть солодощі. Але якщо є власні творчі ідеї, то можна створити шикарний солодкий столик і своїми руками.

З чого почати?

Для початку слід визначитися із загальною концепцією, скласти докладний меню солодкого столу, а також врахувати всі необхідні атрибути. Не менш важливо визначитися з місцем розташування десертного столика.

Якщо планується традиційне весілля, з початком торжества ще до РАГСу, то фуршетний міні-столик буде як не можна до речі. Його встановлюють найчастіше в будинку нареченої, тобто там, куди за нею приїде жених. Біля красиво прикрашеного столу гості вимовляють перші тости, відбувається церемонія викупу нареченої, робляться перші фотографії на пам'ять.

У ресторані, який буде приймати гостей для продовження торжества після одруження, солодкий стіл повинен неодмінно гармоніювати із загальною стильової спрямованістю залу. Встановлюють такий стіл, як правило, біля стіни, щоб він не заважав пересуванню, чи не загороджував простір. До того ж в залі ресторану десертний стіл може бути досить об'ємних розмірів, а до стіни зручно кріпити пристосування, які утримують багатоярусні конструкції.

Для весіль на відкритому повітрі або якщо планується другий день весілля на природі, слід подбати, щоб солодкий стіл був захищений від попадання прямих сонячних променів, смітинок і комах. Для цього використовуються ажурні настільні парасольки, вони ж додають своєрідну вишуканість і легкість дизайну солодкого столу.

Оформлення

Оздоблення чайного столика багато в чому визначає загальне враження від організації весільного торжества. Тому так важливо приділити достатню увагу декору цього елемента. Крім кондитерських виробів, солодка зона включає додаткові елементи декору: скатертину, квіткові композиції та оригінальний посуд. Залежно від тематики, столик може бути доповнений:

  • тематичними весільними статуетками;
  • картками з написами, прапорцями і покажчиками;
  • фотографіями молодят;
  • гірляндами і ліхтариками.

Посуд

Оптимальним варіантом для оформлення столу послужить порцеляновий посуд в тій колірній гамі, яка використовується при оформленні залу, штор і скатертин. Якщо певний колір не виражений, то класикою вважаються пастельні тони - ніжні кольори посуду додадуть столика «Цукровий» і легкості.

Крім сервізів, в декорі знадобляться високі склянки зі скла, вазони на довгих ніжках, декоративні келихи. В цей посуд зручно складати цукерки, встановлювати льодяники на довгих шпажках.

Тістечка розкладаються на плоскі тарілки або високі багатоярусні стійки. Для солодощів без обгортки, таких як мармелад і пастила, потрібно передбачити більш глибокі цукерниці. Не завадять також лопатки для набрання дрібних видів солодощів, а також міні-пакетики. У них гості зможуть насипати за смаком рахат-лукум, горішки, желейні цукерки.

Посуд на солодкому столі розставляються за принципом знизу вгору, щоб високі предмети не загороджували доступ до низьких вазах або плоским тарілках. Для круглого столу краще заздалегідь встановити під скатертину опори в кілька ярусів - на них будуть підніматися дрібні частування, а внизу знайдеться місце для високих склянок, напоїв та ваз.

У варіанті столу біля стіни високі предмети розташовують в далекому ряду і з боків, щоб гостям було зручніше розглянути і дотягнутися до частувань.

Не варто ставити посуд дуже близько один до одного. Щільно складені тарілки і вази будуть надавати столу перевантажений вид, як ніби вивантажили посуд через брак місця.

Солодощі

Різноманітність солодощів, доступних у продажу, може збити з пантелику навіть самого завзятого ласуна. Щоб не помилитися з вибором, і при цьому обставити стіл різноманітними ласощами, варто заздалегідь скласти список кондитерських покупок. Навіть самі звичайні речі зможуть урізноманітнити солодкий стіл, якщо будуть пропонуватися в асортименті.

Для цукеркового столика підійдуть:

  • цукерки (шоколадні і карамель);
  • мармелад різних кольорів;
  • східні солодощі;
  • міні-кекси або мафіни;
  • льодяники різноманітних форм і забарвлення;
  • горішки і сухофрукти в глазурі;
  • печиво і вафлі;
  • пастила і суфле;
  • желейні фігурки;
  • зефір і безе;
  • цукати.

Навіть найменший солодкий столик повинен мати свій композиційний центр. Для цього підійде більша солодка страва - невеликий торт або домашній пиріг, прикрашений вершками і ягодами.

Порада: не варто ставити на солодкий стіл основний весільний торт, якщо планується його урочисте розрізання в завершальній частині банкету. Для десертного столу краще заздалегідь приготувати його зменшену копію, щоб його змогли спробувати ті гості, які не залишаються до кінця торжества.

Напої

Для зручності гостей десертний стіл повинні супроводжувати напої, щоб була можливість запити солодке. Але ставити пляшки і келихи на сам столик не завжди естетично, та й після використання їх треба кудись прибрати. Для цих цілей найчастіше використовується ще один невеликий стіл неподалік або за десертним столом, який наповнюється підносами з келихами і чашками. Там же можна поставити і самі ємності з напоями.

З прохолодних напоїв вибираються лимонади, холодний чай, фруктові соки і морси, мінеральна вода. Для холодної пори краще гарячий чай і каву, а для спеки - ємності з крижаними кубиками. Але це не завжди можливо організувати, якщо весільний банкет проводиться не в ресторані, де за цим стежили б офіціанти.

Рекомендації

Кілька корисних порад від фахівців в оформленні кенді-барів стануть в нагоді тим, хто влаштовує солодкий стіл своїми руками.

  1. Сипучих і штучних солодощів краще придбати з запасом, щоб протягом торжества стіл раптом не виявився порожнім.
  2. Кількість різновидів кулінарних шедеврів буде залежати від композиції столу. Наприклад, на одному столі можуть бути всього 3-4 види різних страв, якщо вони великі або виконані в певному стилі. Для строкатого різнобарв'я можна вибрати 7-9 видів.
  3. Всі десерти на фуршетном столику має бути зручно брати руками і з'їдати за один раз. Тому перевага віддається маленьким фігуркам або порізаним шматочках, якщо це торт або пиріг.
  4. Заздалегідь слід подбати про харчові паперових пакетиках або коробочках, в яких гості зможуть взяти частування з собою. Ємності можна зробити на замовлення або своїми руками, оформивши їх у відповідному стилі і колірній гамі.
  5. На солодкому столі або поруч обов'язково повинні бути присутніми стійки з серветками, щоб гості не ламали голову, як не забруднити наряди солодкими пальцями після чудового частування.

Як можна прикрасити солодкий стіл, дивіться у відео нижче.

Комментарии (0)
Додати коментар
Квіткова композиція на весільний стіл: особливості, поради з оформлення та розстановці
Весілля - це чудове свято, який вимагає від молодят серйозного підходу. Важливо врахувати кожну деталь і нічого не випустити з уваги.
Капкейкі на весілля: особливості, оформлення і подача
На весільному торжестві особливе місце відводиться торту. Зазвичай він має великі розміри, прикрашений фігурками нареченої і нареченого, парою голубів або лебедів.
Весільні торти в різних стилях: кращі ідеї і цікаві приклади
Немає такого весілля, яка обходилася б без особливого частування - весільного торта. Саме урочисте розрізання солодкого десерту, як правило, вінчає кожне торжество.
Фуршет на весілля: особливості та правила організації
Одним з варіантів святкування сучасного весілля є фуршет. Це міні-банкет, розрахований на невелику кількість людей.
Як накрити новорічний стіл за всіма правилами?
Саме довгоочікуване свято для дорослих і дітей - Новий рік. Однак передноворічна приємна суєта зі святковою атрибутикою і подарунками пов'язана з певними клопотами.