Майонез - найвідоміший і найпопулярніший соус
21.03.2022 0

Майонез - найвідоміший і найпопулярніший соус

Разное
В закладки


Який соус найвідоміший у світі? Звісно, це майонез! Свою назву він отримав від слова moyeu, що у перекладі з французької означає просто "жовток" – один із інгредієнтів цього соусу. Крім яєчного жовтка, до складу входять рослинна олія, оцет, сіль, лимонний сік та інші компоненти, від яких залежать колір та смак кінцевого продукту.

Батьківщиною майонезу вважається Франція, місто Прованс. Популярним він став ближчим до кінця XVII століття. До цього соус був доступний лише знаті, а рецепт майонезу тримали в секреті від широкого загалу. Тому його вартість була дуже високою. Зараз продукт є одним із найдоступніших і найпоширеніших серед населення як України, так і інших країн. Якщо потрібно заправити салат, можна сходити в найближчий магазин мережі Бджілка і купити соус там. Крім майонезу, у продажу супермаркету представлена ​​величезна кількість різних соусів:

  • соєвий;
  • гірчиця різних видів;
  • барбекю;кисло-солодкий;
  • часниковий;
  • нальоту;
  • араббіату;
  • аджика;
  • різноманітні гострі азіатські варіанти;
  • песто;
  • тартар.

Збираючись готувати, обов'язково загляньте в один із магазинів мережі Бджілка https://pchelka.zakaz.ua/uk/ та придбайте собі соус, який зможе вигідно підкреслити смакові якості приготовленої страви.

Застосування соусів

Основною сферою використання майонезу є кулінарія. Його використовують для того, щоб приправити різноманітні страви: м'ясну чи рибну основу, гарніри, закуски. Їм заправляють салати, інколи ж він йде у вигляді добавки в суп. Але крім кулінарії, йому можна знайти інше застосування. Наприклад, несподівано для багатьох майонез можна використовувати в косметичних цілях. Він сприятливо впливає на волосся та шкіру голови. Взявши за основу такий соус, можна приготувати різні живильні маски для обличчя. Народна медицина рекомендує використовувати майонез як засіб для лікування обпаленої сонцем шкіри. Жири та вітаміни у складі соусу швидко насичують та відновлюють шкірний покрив.

Доставка майонезу у Києві

Торгова мережа Pchelka має багато переваг перед конкурентами. Окрім низьких цін, якісного обслуговування та широкого вибору товарів, у клієнтів Бджілки є можливість економити свій дорогоцінний час. Як це зробити? Варто скористатися послугою доставки додому! Для того щоб отримати свої покупки, варто зайти на сайт інтернет-магазину, вибрати товари, додати їх в кошик і вказати адресу отримання. Вартість доставки розраховується при оформленні замовлення та залежить від відстані від магазину до місця транспортування. Також можливий варіант самовивезення. Сплачені покупки можна забрати на касі у герметичній упаковці, пред'явивши касиру код замовлення. Купуйте онлайн з магазином Бджілка та заощаджуйте свій час!

Комментарии (0)
Додати коментар
Рулет из лаваша с сайрой
Рулет из лаваша с сайрой
Рулет из лаваша с сайрой
23.11.20 Побут і догляд за будинком
Рулет из лаваша с сайрой – отличная, вкусная, универсальная закуска, которая найдет своё достойное место и на праздничном столе, и в контейнерах для пикника. Готовится
Як посмажити креветки
Як посмажити креветки
Як посмажити креветки
12.08.20 Побут і догляд за будинком
З доступністю морепродуктів зростає і число рецептів їх приготування. Кухарі шукають нові смаки, господині в домашніх умовах теж експериментують. Найчастіше на столі
Як маринувати імбир: поради і цікаві факти
Як маринувати імбир: поради і цікаві факти
Як маринувати імбир: поради і цікаві факти
17.07.20 Побут і догляд за будинком
Маринований імбир приносить користь організму людини, тому що містить багато корисних компонентів. Серед них триптофан і аспарагін. Правильно замаринувати імбир - ціле
Хрусткі сухарики з часником зробити просто, а є смачно!
У економною господині продукти ніколи не пропадають, тим більше це стосується хліба. Існує безліч геніальних рецептів приготування сухариків, як з черствіючих хліба, так
Домашня піца з шинкою
Домашня піца з шинкою
Домашня піца з шинкою
09.07.20 Побут і догляд за будинком
Піца - це всесвітньо відоме блюдо. З'явилося воно в Італії і спочатку було круглої коржем з різноманітними начинками (в деяких джерелах сказано, що готувалися коржі в